Wethouder Willemien Vreugdenhil opent TEDxEde

Willemien Vreugdenhil
Genealogiecode: O XI n.4
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Willemien Vreugdenhil

Voor de derde keer wordt donderdag 16 oktober TEDxEde gehouden, naar het idee van de wereldberoemde TEDtalks. Het wordt een dag vol inspirerende verhalen, bezielende ervaringen en waardevolle ontmoetingen voor ondernemers. Dit jaar is het thema ‘Taste of Life’. Wethouder Economie Willemien Vreugdenhil opent de dag.

Willemien Vreugdenhil: ,,TEDx is een geweldig evenement”, vindt de wethouder. ,,Ik vind het altijd weer inspirerend te ervaren met hoeveel creativiteit allerlei mensen bezig zijn oplossingen te vinden voor bestaande en nieuwe uitdagingen. Ik ben er trots op om partner te zijn van deze bijzondere dag. TEDx draagt uit wat wij belangrijk vinden voor onze ondernemers: inspiratie, innovatie, verbinding met de samenleving en natuurlijk Food.”

Wereldvoedseldag
‘Taste of Life’ wordt op de wereldvoedseldag gehouden. Het thema staat niet alleen voor de smaak van voedsel, ook het maatschappelijk- bedrijfseconomisch- en innovatief perspectief komt tijdens de dag ruimschoots aan bod. Het wordt een dagvullend evenement, met circa 20 presentaties van inspirerende mensen uit de wetenschap, kunst en het bedrijfsleven. Net als vorig jaar zal Marc de Hond de dag begeleiden.

De zogeheten TEDtalks worden opgenomen en later op de TED website en op youtube geplaatst. Tijdens de pauzes worden de genodigden verrast met culinaire hoogstandjes en opmerkelijke ervaringen.