Lianne Vreugdenhil speelt in het Sherocco Ensemble

lianne_vreugdenhil_001
Lianne Vreugdenhil
Genealogiecode: N X aj.1
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Lianne Vreugdenhil

Het Sherocco Ensemble is de nieuwe naam voor Ensemble LACQ: een blaaskwintet in de klassieke bezetting van fluit, hobo, klarinet, fagot en hoorn. Incidenteel wordt het kwintet uitgebreid met piano en/of strijkers om stukken in grotere bezetting te kunnen spelen. Het kwintet bestaat uit:

  • Lianne Vreugdenhil                klarinet
  • Dorine Jansma                       hobo
  • Hanneke Provily                     fluit
  • Ellen Koot                               fagot
  • Eelkje van der Woude            hoorn

Hun conservatoriumopleiding genoten de vijf musica respectievelijk in den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Het ensemble bestaat, na wat wisselingen, sinds 6 jaar in de huidige bezetting en repeteert wekelijks in theater De Kom in Nieuwegein. De liefde voor de klassieke blaaskwintetbezetting staat steeds voorop bij het samenstellen van de programma’s. Om muzikaal interessante programma’s te maken wordt er vaak een mix gekozen van origineel voor kwintet gecomponeerde stukken en arrangementen van bekende werken. Het plezier in het spelen is daarbij een belangrijke factor.

Lianne Vreugdenhil 2e van Links samen met het Sherocco Ensemble
Lianne Vreugdenhil
Genealogiecode: N X aj.1
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Lianne Vreugdenhil

Wat voor soort muziek speelt Sherocco?
Sherocco is gespecialiseerd in het geven van lunch- en koffieconcerten. De programma’s bestaan vaak uit een afwisseling tussen wat serieuzere en wat meer lichtvoetige muziek, soms ook met een knipoog in de vorm van bekende liedjes die aan een compositie ten grondslag liggen.