Elja Vreugdenhil dispuutslid van Vereniging van Gereformeerde Studenten te Utrecht

Elja Vreugdenhil
Genealogiecode: K XI af.11.1
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Elja Vreugdenhil

Iavinum is het meest luisterrijk dispuut der VGSU en heeft zich verenigd rondom haar gedeelde passie: wijn. Iavinum is opgericht op de 22e van augustus in het jaar 2005 en is dan ook hard op weg naar haar tweede lustrum.

Het beeld dat u van ons hebt is dat wij samen wijn drinken, over trouwjurken praten en rond de klok van 12 weer richting onze warme bedjes vertrekken. Dit beeld is gedeeltelijk waar, maar ook gedeeltelijk niet. Zeker, wij hebben ons verenigd rondom onze gedeelde passie, wijn. Maar, wij praten niet alleen maar over trouwjurken (slechts drie van ons zijn getrouwd, twee van ons hebben al een datum geprikt voor deze heuglijke dag en de overige Iavinumae zijn hier nog helemaal niet openlijk mee bezig). Het laatste argument dat u gebruikt, dat wij rond de klok van 12 naar huis vertrekken, is wellicht waar. Maar dit betekent geenszins dat wij het niet gezellig met elkaar hebben.

Eens per maand hebben wij een dispuutsavond. Verder hebben we het jaarlijks terugkerende kerstdiner, het WijnWeekendWeg, wijnproeverijen en delen wij al onze kennis over wijn met elkaar via facebook, whatsapp etc.

Momenteel telt ons dispuut 11 leden. Op sociëteitsavonden dragen wij nog wel eens onze Iavinum blousjes of giletjes. Zwart, met in de koninklijke kleur goud op ons hart het logo geweven. Op onze rug prijkt met trots onze zinspreuk: ‘Nunc Bibendum Est’, want het is altijd tijd om te drinken!