Hermen Vreugdenhil “Maak geen historische vergissing”

hermen_vreugdenhil_004
Hermen Vreugdenhil (N XI j.4)
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Hermen Vreugdenhil
Vlnr: Hermen Vreugdenhil, Arie Slob, Jan Luteijn, Chris Schaapman en Carla Dik Faber.

Een bijzonder werkbezoek vandaag. Arie Slob reed mee in de campagne karavaan van de provinciale ChristenUnie-SGP afdeling van Noord-Brabant, en de ChristenUnie afdelingen Zuid-Holland en Utrecht van Hank naar Gorinchem langs de A27. Onder meer Hermen Vreugdenhil (ChristenUnie-SGP Statenlid), Carla Dik-Faber (lijsttrekker ChristenUnie Utrecht), Chris Schaapman (Lijsttrekker ChristenUnie Zuid-Holland) waren aanwezig bij de actie.

Er werd door het gezelschap lopend, “stapvoets” de Merwedebrug bij Gorinchem overgestoken, zoals nu veel automobilisten dagelijks meemaken. “Het is belangrijk voor de economische ontwikkeling en de leefbaarheid dat de bereikbaarheid van Brabant verbeterd wordt.” stelt Hermen Vreugdenhil, lijsttrekker ChristenUnie-SGP in Noord-Brabant.

Door bij Nieuwendijk symbolisch een eerste stuk spoor aan te leggen van het traject Breda-Utrecht werd op ludieke wijze aandacht gevraagd voor de problemen. Volgens Vreugdenhil had de spoorlijn er al lang kunnen liggen, maar is hij nooit aangelegd door de hoge kosten van de rivierkruisingen. “Toen de A27 werd aangelegd is de kans voor het spoor gemist. Nu de A27 wordt verbreed moeten we niet opnieuw deze fout maken.”

hermen_vreugdenhil_005
Vlnr: Wijnand van der Hoeven, Hermen Vreugdenhil, Mathijs Vos, Carla Dik Faber, Arie Slob en Chris Schaapman

“De ruimte om de verbrede snelweg en het spoor in te passen in de omgeving is Gorinchem is krap. Als een spoorlijn nu niet wordt mee ontworpen ben ik bang dat het plan van de spoorlijn straks strandt op de inpassing bij Gorinchem.” Aldus Vreugdenhil.