Marianne Vreugdenhil heeft een dichtbundel gemaakt

marianne_vreugdenhil_001
Marianne Vreugdenhil
Genealogiecode: E X b.1
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Marianne Vreugdenhil

Marianne Vreugdenhil berichtte ons met gepaste trots het verschijnen op 25 november 2011 van haar dichtbundel, getiteld: ‘Saudade – Poëzie van de weemoed’.

Marianne schrijft beeldende poëzie. Saudade is een impressie, een observatie. Maar ook weemoed en verlangen zijn ingrediënten die de gedichten in deze bundel kleur geven. De Fado is in Portugal een zeer gewaardeerde zangkunst (Portugees levenslied). In de Fado worden alle facetten van het leven bezongen zoals verdriet, melancholie, blijheid, feeststemming en weemoed (saudade). Deze gedichten zijn ook een beetje Fado.

Marianne woont in Amsterdam en was vele jaren werkzaam als kleermaakster en modeontwerpster. De mode heeft ze jaren geleden vaarwel gezegd en zij is –zoals ze het zelf verwoordt- van het ‘verfraaien van de buitenkant’ van de mens nu al jaren bezig met ‘het verfraaien van de binnenkant’ van de mens d.m.v. het bestuderen van Oosterse filosofie.

Daarnaast houdt zij zich ook bezig met schrijven. Door studies in Oosterse Filosofie, met name de Advaita Vedanta, is haar leven enorm verrijkt en heeft haar leven een volkomen andere wending genomen. Zo heeft zij zo’n zeven jaar geleden poëzieworkshops ontwikkeld. Deze poëzieworkshops gaan meestal uit van een thema en worden zowel aan volwassenen als aan kinderen gegeven. Poëzie aan kinderen is altijd een groot feest. De workshops geeft zij thuis en op locatie bv in bibliotheken en op festivals (trouwens: Marianne is op zoek naar nieuwe mensen om weer een nieuwe groep te kunnen starten).

Het bestuur feliciteert Marianne met het verschijnen van deze poëziebundel en wenst haar veel succes bij de verkoop hiervan en bij haar verdere activiteiten. De bundel is verkrijgbaar via internet bij uitgeverij Boekscout: www.boekscout.nl

marianne_vreugdenhil_002Paperback 12,5 cm x 20 cm. Aantal pagina’s: 50. ISBN: 978-94-6176-613-7. Prijs: € 13,95.