Marijke Vreugdenhil op de horden

Marijke Vreugdenhil bij Atletiek Groningen.
Marijke Vreugdenhil
Genealogiecode: C XI aj.1
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Familiestichting

Groningen prolongeert landstitel
De vrouwen van Groningen Atletiek gaan komend jaar opnieuw Europa in. In Sittard prolongeerde het team de landstitel na een nek-aan-nek-race met Rotterdam Atletiek. De Groninger vrouwen vergaarden op de achttien onderdelen 167 punten, zes meer dan de grootste concurrent Rotterdam. Hellas-Utrecht, met in de gelederen de voormalige Leekster Jacqueline Poelman, werd vierde.

De puntenverdeling ging anders dan in voorgaande jaren. Toen werd het resultaat in punten omgezet en nu de plaats. Nummer 1 op elk onderdeel kreeg twaalf punten plus een bonuspunt, nummer twee elf, enzovoorts. “Het zal mij niet verbazen dat deze nieuwe puntentelling ons voordeel heeft gebracht,” aldus een blije ploegleider Eddy Kiemel na afloop. “Vooraf dacht ik dat het niet in ons voordeel zou zijn, maar achteraf denk ik anders. Als Rotterdam Atletiek een onderdeel had gewonnen, zaten wij er vlak achter. Wonnen wij, dan kwamen er meestal eerst een paar anderen en dan pas Rotterdam Atletiek. Dan win je dus. Dat klinkt heel simpel, maar zo is het gewoon.”

De ploeg die in Sittard aantrad was nagenoeg gelijk aan het team dat op 24 mei in de Servische hoofdstad Belgrado laatste was geworden in de Europacup-finale. Teruggekeerd in de ploeg was de in de Verenigde Staten studerende Corine van Beek. Ze werd ingezet op de 800 meter. Die won ze in 2 minuten en 9.01 seconden. Winst boekten verder kogelslingeraarster Wendy Koolhaas (53.59 meter), polsstokhoogspringster Margriet Vedder (3.40 meter) en Marijke Vreugdenhil op de 400 meter horden (63,29 seconden). Kiemel: “Het was een heel andere ploeg dan de kampioensploeg van vorig jaar. Dat we de titel hebben behaald kan rustig verrassend worden genoemd.” Het kampioenschap werd gevierd met een etentje in Sittard. “En nu moeten we geld inzamelen voor de komende Europacupwedstrijd,” aldus Kiemel.