Sandra Vreugdenhil roept op tot meer vrouwen op de vrachtwagen

Sandra Vreugdenhil
Genealogiecode: C XI ak.3
Door: truckers nl
Bron: truckers nl
Foto: Sandra Vreugdenhil

Nederland en ook Westland telt steeds meer vrouwelijke chauffeurs. Gelukkig maar, want de transportsector kan deze meiden die rijden goed gebruiken.  Een echte ambassadeur en visitekaartje voor Renewi als vrouwelijke vrachtwagen  chauffeur: zo mogen we Sandra toch gerust betitelen. Deze Westlandse is namelijk enthousiast over haar werk, haar werkgever en raad iedereen die op zoek is naar een carrière switch een baan in de transportsector aan.

Sandra is al iets langer actief in de transportsector. Zij maakte de overstap vanuit de horeca. Daar wordt ze bij Renewi, het bedrijf waarvoor ze puin ophaalt bij klanten. Sandra: ”Renewi is een heel professionele, maar warme organisatie. Veiligheid staat hier voorop en dat is logisch met al dat zware materiaal en materieel. Naast het werk is het heel gezellig met elkaar, bijvoorbeeld in de pauzes. Ik rijd zeg maar de spreekwoordelijke rondjes om de kerk, vrijwel altijd in het Westland, dus je komt onderweg veel bekenden en collega’s tegen. Dat is natuurlijk harstikke leuk.

“Het is een ontzettend leuk en fijn beroep. En ik kan het werk goed combineren met mijn gezin”. Er kiezen steeds meer vrouwen voor het beroep van vrachtwagenchauffeur. Vroeger werd het gezien als een zwaar en technisch mannenberoep. Dit zorgde ervoor dat er lange tijd geen vrouwelijke chauffeurs waren.” Dat beeld is gelukkig sinds een paar jaar aan het verdwijnen.